Deze week: Smaakmenutie
Deze week hebben wij kookduo Tim en Erik op de app of beter bekend als SmaakMenutie. Het idee om een blog te beginnen is ontstaan tijdens een rondreis door Californië. De heren halen hun inspiratie overal vandaan, zoals uit de landen waar ze geweest zijn, de restaurants die ze hebben bezocht en de niet te vergeten Indonesische invloeden van Erik! Als je naar de recepten kijkt loopt het water je al in de mond. Bekijk het interview en kom meer over ze te weten!
Hoe is SmaakMenutie tot stand gekomen?
We vinden het allebei leuk om te koken en om veel verschillende keukens te proeven. En aangezien we alles wat we maakten al op kladjes schreven bedachten we tijdens onze rondreis door Californië dat het wel gaaf was om een blog te beginnen. En zo geschiedde. Thuisgekomen bedachten we de naam SmaakMenutie, vroegen we een vriendin om een logo te ontwerpen en leerde een bevriende fotograaf ons de kneepjes van foodfotografie.
Wat is jullie favoriete gerecht?
Oei, dat is een lastige vraag. Erik kan je ‘s nachts wakker maken voor lemper, dat is een Indische snack. Maar ook voor traditionele Indische smoor. Ik ben zelf van jongs af aan gek van de Italiaanse keuken maar sinds wij elkaar kennen staat de Indische keuken op een gedeelde eerste plek met de Italiaanse.
Van welke keuken zijn jullie het meest onder de indruk?
Wat denk je? De Indische keuken wat ons betreft. Het is een keuken vol variaties en bijna elk eiland heeft zijn eigen specialiteiten. Overigens zijn we ook fan van de Italiaanse keuken. Wonderlijk hoe de Italianen met heel weinig ingrediënten een geweldige maaltijd kunnen maken.
Met wie zouden jullie graag een keer willen koken?
Om eerlijk te zijn hebben we niet een chef in het bijzonder. Maar het lijkt ons wel gaaf om een keertje met Sergio Herman mee te lopen. Al is het alleen maar om te zien hoe hij alles ‘ fuckin perfect’ maakt.
Hoe ziet de week van SmaakMenutie eruit?
Druk! Een foodblog hebben is super leuk, maar kost ook heel veel tijd. Naast het koken brainstormen we over nieuwe recepten, maar denken we bijvoorbeeld ook na hoe we het willen fotograferen. Dan moeten de beelden bewerkt worden en de recepten omschreven worden. Dat laatste is nog een hele kunst kan ik je zeggen. Verder maken we sinds kort ook kookvideo’s. Korte video’s waarin niet wij maar het gerecht centraal staat. En dan hebben we daarnaast ook nog eens heel veel vragen en reacties van onze lezers die we proberen allemaal te beantwoorden. En aangezien we nog dagelijks groeien in bezoekers groeien ook de vragen en opmerkingen. En dan hebben we het nog geeneens gehad over het koken zelf, het website beheer, events en SEO. Overigens zorgen we er ook voor dat we geregeld zelf een hapje kunnen gaan eten. Kortom, we vervelen ons nooit!